Προτεινόμενοι Προορισμοί

Απολαύστε τα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού, ανακαλύπτοντας τη δική σας ερημική παραλία και εξερευνόντας τα παραθαλάσσια αξιοθέατα του Πόρου με το σκάφος της επιλογής σας. Ορισμένοι προορισμού που σας προτείνουμε να επισκεφθείτε ανεπιφύλακτα αναφέρονται παρακάτω. 

Προορισμοί Προορισμοί

Δασκαλιό

Τέλειος προορισμός για "πικνικ"!!  Σε αυτό το απομονωμένο νησάκι, μπορείτε να δέσετε το σκάφος σας στον μικρό προβλήτα και να απολαύσετε τον ίσκιο που δημιουργούν τα δέντρα κάνοντας ταυτόχρονα τις βουτιές σας. Το όνομά του το πήρε μάλλον από το γεγονός ότι εκεί λειτουργούσε "κρυφό σχολειό". Επάνω, στο νησί υπάρχει ναϊδριο της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το 1960 γυρίστηκε ένα μέρος της ταινίας η "Κα Δήμαρχος", με τον Νίκο Κούρκουλο, την Αθηνά Δημούρη, τη Γεωργία Βασιλειάδου και το Βασίλη Αυλωνίτη. Το 2002, ο Ε.Ο.Τ το ονόμασε "Έρως", λόγω του σχήματος καρδίας, και αποτέλεσε βασικό κομμάτι της παγκόσμιας διαφημιστικής καμπάνιας της χώρας μας.

Μπούρτζι

Το Μπούρτζι είναι ένα νησάκι στην ανατολική είσοδο του λιμανιού του Πόρου. Στο νησί υπήρχε κάστρο από τη Βυζαντινή ακόμα εποχή, αλλά αυτό που σώζεται σήμερα κτίστηκε επί Καποδίστρια από το Βαυαρό φιλέλληνα Έϋδεκ. Έχει χρησιμοποιηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό σαν αποθήκη πυρομαχικών. Στην Κατοχή το χρησιμοποίησαν και οι Γερμανοί. Μπορείτε να το θαυμάσετε μόνο από τη θάλασσα. Δεν μπορείτε να ανεβείτε πάνω στο νησί καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση.

Μπούρτζι

Φάρος Ντάνα

Ο Φάρος «Ντάνα», που δεσπόζει στην είσοδο του κόλπου του Πόρου, χτίστηκε το 1870 από την Γαλλική Εταιρεία Οθωμανικών Φάρων. Είναι ένας από τους πιο όμορφους πετρόκτιστους τετράγωνους φάρους της χώρας μας και αποτελεί ένα από τα νεότερα μνημεία της ναυτικής ιστορίας του τόπου. Το ύψος του πύργου του είναι 9 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 32 μέτρα. Μπορείτε να τον επισκεφτείτε, αφήνοντας το βαρκάκι στο Γερολιμάνι και ακολουθώντας το μονοπάτι προς τον Φάρο.

Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής

Το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο χρονολογείται το 18ο αιώνα, είναι χτισμένο σε μία καταπράσινη πλαγιά και αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα νησιωτικής μοναστηριακής αρχιτεκτονικής. Ο ναός, η μαγευτική θέα, τα ψηλά και ισχυρά τείχη και το πολύτιμο ξυλόγλυπτο τέμπλο του που φιλοτεχνήθηκε στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας τον 17ο αιώνα, είναι μερικά από τα πολλά αξιοθέατά του. Επίσης, περίφημη είναι η εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, που έχει ζωγραφίσει γύρω στα 1850 ο Ιταλός ζωγράφος Ραφαήλ Τσέκολι. Ο Τσέκολι, ζωγράφισε την εικόνα της Θεοτόκου με την γλυκιά και όμορφη μορφή της αγαπημένης του κόρης. Επίσης στον πρόναο βρίσκονται οι τάφοι των ναύαρχων της επανάστασης του 1821 Μανώλη Τομπάζη και Νικολάου Αποστόλη. Μπορείτε να φτάσετε στο Μοναστήρι αφήνοντας το βαρκάκι στον μικρό προβλήτα που βρίσκεται κάτω από τη Μονή και έπειτα να ακολουθήσετε τα σκαλιά

Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής
Βίδι

Βίδι

Στην περιοχή Βίδι θα βρείτε 3 ειδυλλιακές  παραλίες με ρηχά νερά και άμμο που σας δελεάζουν να βουτήξετε. Κατάλληλη επιλογή για οικογένειες με παιδάκια που θέλουν να πλατσουρίζουν στα ρηχά.

Ναυάγιο

Ιδανική τοποθεσία για να φορέσετε τις μάσκες σας και να εξερευνήσετε το ναυάγιο αυτό.

Σαραντοκούμι

Σαραντοκούμι

Στο Σαραντοκούμι θα βρείτε τα πιο γαλανά νερά της περιοχής. Βρίσκεται απέναντι από το Γερολιμάνι. Αν είστε τυχεροί μπορεί να συναντήσετε κάποιο κοπάδι από δελφίνια, καθώς συχνάζουν στο σημείο αυτό!!!

Γερολιμάνι

Αποτελείται από 2 «δίδυμες» παραλίες με άμμο. Έχει και έναν μικρό ύφαλο που μπορείτε να δείτε από κοντά διάφορα ψάρια και οστρακοειδή. Από εδώ γίνεται η προσέγγιση για τον φάρο Ντάνα.

Δασκαλίτσες

Οι παραλίες αυτές βρίσκονται απέναντι από το νησάκι Δασκαλιό. Είναι πάντα υπήνεμες  και εάν σας αρέσει η ησυχία και η απομόνωση, τότε είναι ιδανική επιλογή.

Γλίστρα

Στην παραλία αυτή συναντιούνται τα πεύκα με τη θάλασσα με αποτέλεσμα τα  καταπράσινα νερά, να είναι τόσο δελεαστικά που να μην μπορείτε να αντισταθείτε. Αν σας αρέσουν τα βοτσαλάκια, τότε πρέπει να έρθετε εδώ.

Κάντε την κράτησή σας
τώρα!